תפריט סגור

מדריך בסיסי למערכת cpanel

מדריך בסיסי למערכת cpanel

כל אתר אינטרנט צריך אחסון אתרים, זהו השרת שעליו נמצא האתר שלכם באופן פיזי. שם נמצאים קבצי ה html, הקבצים הגרפיים וכל מה שקשור לאתר. בוני אתרים יכולים לבנות את האתר ואחר כך באמצעות ממשק הניהול של אחסון אתרים להעלות את הקבצים לשרת ולהפעיל את אתר האינטרנט. אך חבילות אחסון בימינו הן הרבה יותר משוכללות וכוללות ממשק ניהול מתקדם המאפשר לכם לבנות את האתר ולנהל אותו בקלות. ישנם ממשקים שונים המשמשים לאחסון אתרים, cpanel הוא אחד מהם.

מערכת cpanel היא ממשק מבוסס לינוקס אשר נועד לסייע לכם לנהל את האתר. היתרון של מערכת זו היא שהיא כוללת ממשק גרפי נוח לשימוש המאפשר לנהל את האתר בצורה ידידותית למשתמש אשר אינה דורשת ידיעה טכנית גבוהה, למעשה כל אחד יכול ללמוד בקלות איך לתפעל את המערכת. הגישה לממשק נעשית בעזרת דפדפן האינטרנט והיא מאפשרת טיפול כל הרבדים הקשורים לאתר. בנוסף הממשק מאפשר עבודה עם אפליקציות צד שלישי, דבר חשוב מאוד באתרי אינטרנט. למשל בעזרת אפליקציות צד שלישי ניתן בקלות להרים חנות אינטרנטית לצורך הדוגמה.

במאמרים קודמים דיברנו על סוגים שונים של חבילות אחסון. מערכת cpanel תומכת בחבילות אחסון של שרת וירטואלי פרטי וגם של שרת ייעודי ולכן הן מתאימות למגוון שימושים של אתרים גדולים וקטנים. התכונות המעולות של מערכת זו הפכו אותה למקובלת מאוד בתחום אחסון אתרים בארץ ובעולם.

מדריך בסיסי

התפריט הראשי של capanel מחולק לכמה רמות: קבצים, מסד נתונים, הגדרות הדומיין, הגדרות הדוא״ל, דוחות, אבטחה, הגדרות כלליות של האתר והממשק ועוד כמה פונקציות מתקדמות. בעזרת הממשק ניתן לנהל אתרים שונים במקביל, לכן הדבר הראשון הוא לבחור את האתר אותו אתם רוצים לנהל.

כאשר תבחרו את האתר, תוכלו לראות בצד שמאל של הממשק מידע כללי לגבי האתר כמו למשל כמה אחוזים משטח האחסון אתם מנצלים וכמה חשבונות דואר הוגדרו ועוד פרטים רלוונטיים.

איך להגדיר אתר וורדפרס על cpanel

אחת הפלטפורמות המקובלות מאוד לבניית אתרים היא וורדפרס. החדשות הטובות הן ש capenl מסייע לכם לבנות אתר וורדפרס בקלי קלות. הדבר הראשון שצריך לעשות זה להגיד לממשק שאתם מעוניינים לאפשר התקנת אתר וורדפרס באמצעות התפריט:

Home >> cPanel >> Install cPAddons Site Software

שם תצטרכו לסמן את הצ׳קבוקס של וורדפרס. לאחר מכן עליכם להוריד את חבילת הוורדפרס ולהעלות אותה לממשק. בשביל זה צריך ליצור מסד נתונים וחשבון משתמש לו יש את הסמכויות לשנות את ההגדרות באתר. לאחר מכן חפשו את הקובץ wp-config-sample.php ושנו את שמו ל wp-config.php. לאחר ששינתם את שם הקובץ עליכם לערוך אותו ולהכניס את פרטי מסד הנתונים שלכם. לאחר שקבצי הוורדפרס הועלו לאתר אתם צריכים לגשת לממשק הניהול של וורדפרס באמצעות כתובת ה url שהוגדרה. כל מה שצריך לעשות עכשיו זה לנהל את האתר באמצעות הוורדפרס. כמובן שניתן להשתמש בתבניות מוכנות על מנת לבנות את האתר בקלות.

באופן דומה עם אותו ממשק ניהול ובהתאם למה שמותר לכם במסגרת חבילת אחסון אתרים, תוכלו ליצור דומיינים שונים או סאב דומיינים עם אתרי וורדפרס שונים. הממשק מאפשר לכם לנהל בו זמנית אתרים שונים בדומיינים שונים.

בניית אתר וורדפרס תחת הממשק של cpanel היא דבר פשוט מאוד שכל אחד יכול לעשות בקלי קלות. זוהי צורה מהירה להעלות אתר לאוויר מבלי להסתבך יותר מידי.  אם אתם מחפשים חבילת אחסון אתרים, בהחלט מומלץ כזו הכוללת את ממשק הניהול cpanel.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.