כל מי שמתבונן מבחוץ על עולם האפליקציות, למשל על מקרים כמו וייז, וואטסאפ, פנגו וכדומה, אומר לעצמו בוודאי “הנה נוסחה מנצחת, הנה אנשים שפיצחו את הקוד, אם נחשוב כמוהם נצליח”. ומה הפלא? הרי מדובר באפליקציות מאוד מצליחות, חלקן כידוע נמכרו במיליונים אם לא מיליארדים, אז ברור שהן נחשבות מנצחות.
אך האמת היא, שכמו בכל דבר בחיים, אין כאן נוסחה מנצחת, אין כלל כתוב מה הופך אפליקציה למוצלחת. לא הרבה יודעים, אבל יש עוד מגוון אפליקציות כמו וייז שאינן מצליחות אף על פי שהן מתבססות על אותו עקרון, יש גם כמה אפליקציות שמאוד מזכירות את וואטסאפ, אך אף אחת מהן לא נמכרה לפייסבוק ולא נחשבת לאפליקציה הטובה ביותר בתחום של מסרים מיידים והודעות.
הגדרה של נוסחה מנצחת היא בעייתית, הסיבה לכך היא, שאם היתה נוסחה כזו כולם היו נוהגים על פיה ואז מן הסתם, השוק לא היה מרוויח, מאחר וכולם היו נוגסים חלק מהעוגה, אז כולם היו מקבלים מנות מאוד קטנות. כל ההיגיון הוא שיש עוגה אחת גדולה ויש כאלה שהצליחו להבין מה קהל הצרכנים צריך, לכן הם זכו בנתח גדול מהעוגה.
ובכל זאת, אפשר ללמוד מזה שיש דברים מסוימים שהופכים אפליקציה אחת להרבה יותר איכותית ומשמעותית מאשר אפליקציה אחרת. באופן טבעי ברור לנו שיש סיבה למה וייז הצליחה בזמן שאחרות, דומות לה, לא. בחלק הבא של המאמר אנחנו נציג כמה נקודות שיכולים להסביר את זה.
מה יכול לעזור לאפליקציה להצליח
הנקודה הראשונה ואולי החשובה מכולן היא, להבין מה הגולש צריך ולתת לו את זה בצורה הכי פשוטה שיש. אם ניכנס לוייז, כל מה שאנחנו צריכים לעשות זה לרשום לאן אנחנו רוצים להגיע, ומיד נקבל כמה אופציות. לא מסובך, מאוד פשוט. וייז שיכללו את זה כמובן באמצעות אלמנטים שונים שהם הכניסו במפה, התרעות שונות, השלמה אוטומטית ועוד. אך מדובר על הדבר הכי פשוט ובסיסי.
רוצים לפתח אפליקציה חכמה? הקליקו כאן!
הנקודה השנייה היא נוחות. זה מתייחס לנקודה הראשונה. אנחנו צריכים לזכור מי קהל היעד, מי משתמש באפליקציה. לפעמים מדובר בילדים, לפעמים בבני נוער ולעיתים אנשים מבוגרים. אנחנו צריכים לפשט להם השימוש ולאפשר ליהנות מהאופציות הכי נוחות ופשוטות שיש. זה מתחיל בכפתורים וזה נגמר באפשרות ליהנות ממגוון שימושים פשוטים ונוחים. אנחנו לא צריכים להציע להם משהו מסובך מדי.
הנקודה השלישית, עדכונים והתאמות. הייחוד של עולם האפליקציות הוא היכולת שלנו ליהנות מאפשרות לעדכן את האפליקציה שלנו אחת לכמה זמן, לתקן באגים, להוסיף דברים, לשלב אלמנטים חדשים. זה הופך את חוויית השימוש באפליקציה להרבה יותר מהנה.
הנקודה הרביעית, שיתופי פעולה. היום אפשר להשתמש דרך אפליקציה אחרת במגוון אפליקציות שונות, לשתף דברים, לשלב ועוד. זה הופך את השימוש באפליקציה להרבה יותר אפקטיבית ונוחה.